Μετακινήσεις εκτός νομού


Η απελευθέρωση των μετακινήσεων εκτός νομού, η κατάργηση των SMS για τις μετακινήσεις και τα μαγαζιά αλλά και η μετάθεση της απαγόρευση κυκλοφορίας στις 00:30 το βράδυ από τις 14 Μαΐου 2021 είναι πλέον γεγονός στην πορεία άρσης μέτρων προς το οριστικό τέλος των lockdown και την επιστροφή στην κανονικότητα.

Τι ισχύει για τα ταξίδια και τη μετακίνηση εκτός νομού στην ηπειρωτική χώρα και στα νησιά

Οι πολίτες που έχουν κάνει το εμβόλιο για κορονοϊό σπεύδουν να βγάλουν πιστοποιητικό εμβολιασμού καθώς αυτό αποτελεί «διαβατήριο» για μια σειρά από μετακινήσεις εντός της χώρας. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τις μετακινήσεις των πολιτών τόσο εκτός νομού σε νησιά όσο και για τα ταξίδια στο εξωτερικό, αν όμως έχουν περάσει 14 ημέρες από την ημέρα της δεύτερης δόσης του εμβολίου. Για τις ακτοπλοϊκές ή αεροπορικές μετακινήσεις προς τα νησιά -με εξαίρεση τη Λευκάδα, την Εύβοια και τη Σαλαμίνα- είναι υποχρεωτική η προσκόμιση:

  • είτε πιστοποιητικού εμβολιασμού, 14 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση,
  • είτε αρνητικού PCR τεστ 72 ωρών,
  • είτε rapid test 24 ωρών,
  • είτε self-test 24 ωρών,
  • είτε βεβαίωση νόσησης, που θα ισχύει από 2 έως 9 μήνες μετά τη νόσηση.

Πώς εκδίδεται το πιστοποιητικό εμβολιασμού

H βεβαίωση μπορεί να εκδοθεί την επόμενη ημέρα από αυτή που πραγματοποιήθηκε η τελευταία δόση εμβολιασμού, ανάλογα με το είδος του εμβολίου, και μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας https://emvolio.gov.gr (με τη χρήση κωδικών Taxisnet). Επιπλέον, οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) για την έκδοση του Πιστοποιητικού Εμβολιασμού.

Βρισκόμαστε πάντα στη διάθεσή σας για να ικανοποιήσουμε κάθε σας ανάγκη, όσον αφορά τα αεροπορικά και ακτοπλοϊκά σας εισιτήρια, καθώς επίσης και τη διαμονή σας.

Πληροφορίες από: Έθνος

Άρθρο

ΕλλάδαΕλληνικά νησιάΜετακινήσειςΠιστοποιητικό ΕμβολιασμούΤαξιδιωτικές Οδηγίες

Comments are disabled.

Twitter
Instagram